Header Graphic
 

Blog

door Richard Hereijgers

 

20 februari 2019

Leven zonder taboes

Een taboe is volgens wikipedia iets dat wordt beschouwd als ongepast om te gebruiken, te doen of over te spreken. Maar aangezien het er wel is, al is het alleen maar de behoefte, is dat niet zo fijn voor de degene die er mee zit. Wat een wel of geen taboe is, hangt af van de heersende collectieve overtuigingen, en die kunnen per cultuur, land of geloof nogal verschillen.
Lees hier verder 

 

 

 

Taboes

15 november 2018

Leven in Vrijheid

Leven in vrijheid is voor mij een belangrijk thema wat overal in doorwerkt. In 2000 besloot ik al de vaste baan achter me te laten. Het bracht me een leuk inkomen, maar daar werd ik niet gelukkig van. Ik verdien m’n inkomen met gevarieerde activiteiten die ik leuk vind om te doen, woon heerlijk op mezelf en heb zo een leven met zoveel vrijheid dat ik geen vakantie meer nodig heb.
Lees hier verder

 

 leven in vrijheid

10 augustus 2018

Je Levensmissie ontvouwt zich...

Het is een mooi proces om je bewust te worden van je levensmissie. Deze kan zich gaandeweg je levensweg ontvouwen. Soms moet je eerst iets doen wat juist niet bij je past om vervolgens als ervaringsdeskundige pas te kunnen doen wat wel bij je past.
Lees hier verder

 

 Je levensmissie ontvouwt zich

26 maart 2018

De magie van aanraking

Regelmatige aanraking is niet voor iedereen vanzelfsprekend maar hoort wel bij de eerste levensbehoeften. Aanraking heeft z’n terechte plek in de basis van de piramide van Maslow. In mijn praktijk viel laatst een paar keer de term ‘huidhonger’, de huid die honger heeft naar aanraking. Aanraking is zo ook een voeding voor het lijf.
Lees hier verder

 

 massage eindhoven

7 juli 2017

Levensmissie & Participatiewet

Ik ga er vanuit dat ieder mens een levensmissie heeft, een hoger doel dat hij als ziel bepaald heeft voor dit leven. Een mens is er in alle opzichten bij gebaat deze levensmissie te ontdekken en te manifesteren. Je levensmissie is je bijdrage aan de wereld. Elke levensmissie heeft iets goeds aan de wereld bij te dragen, en zo is de samenleving er ook bij gebaat. Dit brengt het meeste geluk, voldoening en als het een beetje meezit, overvloed.
Lees hier verder

 

 werk zoeken

12 maart 2017

Je levensmissie

Ieder mens komt op aarde met een missie, een levensdoel, een plan voor zichzelf. Voor sommigen is hun levensmissie heel duidelijk, voor sommigen (nog) niet. Het kan dan een hele uitdaging om je levensmissie te herinneren of te ontdekken. Als je deze voor jezelf duidelijk hebt, sta je voor de uitdaging deze te verwezenlijken.
Lees hier verder

 

 je Levensmissie
1 mei 2016

De kracht van 'niets hoeven'

Er zijn momenten in mijn leven geweest waarin ik heel bewust besloten heb om niets te hoeven, niets te moeten. De eerste keer was dat voor één maand, als experiment. Eén maand lang geen afspraken en geen verplichtingen. Wat zou er gebeuren als ik elke dag mijn gevoel volg en alleen maar doe wat ik leuk vind en in het moment zin in heb.
Lees hier verder

 

 Ik hoef niets

20 juli 2014

Depressie, wat kun je er aan doen?

Dit is een blog over depressie met verschillende invalshoeken. Zelf heb ik vier keer voor langere periode (half tot anderhalf jaar) een depressie gehad en daarmee kan ik schrijven vanuit ervaring. Ik loop hier over het algemeen niet mee te koop maar vind het toch belangrijk mijn ervaring en opgedane kennis hierover te delen. In een depressie kun je jezelf veroordelen en denken dat je de enige bent die hier last van heeft. Een depressie kan echter iedereen overkomen en gelukkig is er altijd weer uit te komen. 
Lees hier verder 

 

 

 

Depressie

1 augustus 2011

Hooggevoeligheid & Loopbaan

Over hooggevoeligheid (HSP) is de laatste jaren al veel geschreven. Zo’n 20% van de mensen herkent zich in de boeken van bijvoorbeeld Elaine Aron en Susan Marletta-Hart.

Hooggevoelige mensen zijn niet in één hokje te stoppen want het zijn allemaal bijzondere unieke mensen. Toch hebben ze gemeenschappelijke eigenschappen en kunnen daarom herkenning vinden in elkaar. Het is voor deze mensen een hele opgave om zich in de huidige drukke en veeleisende maatschappij te handhaven. 
Lees hier verder

kantoortuin 
   

2 mei 2010

Spiritueel Ondernemerschap

Wat is spiritueel ondernemerschap? Een spiritueel ondernemer volgt z'n eigen innerlijke opdracht en neemt verantwoordelijkheid voor het genereren van zijn eigen inkomen. Dat vind ik de belangrijkste criteria. In die zin kan spiritueel ondernemen in elke branch plaatsvinden.
Er zijn ondernemers die zich met specifiek spirituele activiteiten bezighouden: therapeuten, yogadocenten, coaches en counselors, healers, teacher, masseurs, mediums, of meer specifiek: Reiki-masters, Avatartrainers, Quantum Touch-healers, Re-connection-healers, NLP-practitioners, Mindfullnessdocenten, Universal White Time healers, etc. Als ze daarmee hun innerlijke opdracht volgen en daarmee inkomen creëren of in ieder geval die intentie hebben, dan kun je van spirituele ondernemers spreken. Dit is de groep waar ik het nu over wil hebben.
Lees hier verder

 

 massage
   

10 april 2010

Het Nieuwe Werken

Er wordt de laatst tijd veel gesproken over "Het Nieuwe Werken". Ik heb in dit artikel mijn interpretatie beschreven van wat dat betekent.

De samenleving is enorm aan het veranderen. Vanuit een instortende economie die gebaseerd is op schaarste, gaan we naar een nieuwe economie die gebaseerd is op overvloed.

Het Nieuwe Werken is vooral van toepassing op creatieve, dienstverlenende beroepen, beroepen waar er gewerkt wordt met kennis en informatie.

De tijd van werken voor 'de baas' is voorbij. Van hiërarchische structuren gaan we naar netwerkmodellen. Verder gaan we in plaats van het streven naar maximale winst streven naar maximaal nut en geluk.
Lees hier verder


 

 het nieuwe werken
   

30 december 2009

Een Samenleving in Nieuwe Energie

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over "Nieuwe Energie". Wat "Nieuwe Energie" is wordt mooi beschreven door de Crimson Circle: "Nieuwe Energie" is het nieuwe bewustzijn en de verhoogde trilling van de Aarde die de integratie mogelijk maakt van onze goddelijke aard in onze menselijke aard, het ervaren van je multidimensionaliteit, compassie, overvloedbewustzijn, en een energie die expanderend is. Ik heb hier mijn interpretatie beschreven wat dit zou kunnen betekenen voor een samenleving.
Lees hier verder

 Vitaness
 

 

30 april 2009   

Passie

Ieder mens heeft in z’n leven de uitdaging om zijn passie te ontdekken en te manifesteren. Ieder z’n bijdrage is onderdeel van het grotere geheel. Ieder persoon is daarom even belangrijk. Denk nooit dat jouw bijdrage er niet toe doet. Je weet vaak niet hoeveel je voor anderen betekent. Deel je passie met anderen, waar mogelijk bundel je krachten, samen ben je krachtiger dan alleen. 
Lees hier verder

 passie is business

Meer Blogs, tips & events 

Voor meer blogs: www.eigenlijkishetsimpel.nl

Life Alignment Tips & EventsJe kunt je hier aangeven dat je tips wil ontvangen
en op de hoogte wilt blijven van de activiteiten
van Life Alignment - klik hier -